Mielipide

Kotimaahan matkailu­paketteja

Lukijalta 23.08.2017

Onko lähellä liian kaukana? Vai onko syynä yrittäjien kateus, vai ideoiden puute?

Matkatoimistot kyllä osaavat tehdä monenlaisia ulkomaanmatkapaketteja, aurinkolomapaketteja, kaupunkilomapaketteja ja niin edelleen. Miksi niitä ei tehdä Suomeen, suomalaisille ja ulkomaalaisille?

Tässäkin pätee yhden pysähdyksen, puhelinnumeron taktiikka. Matkan varaaminen pitää olla helppoa ja vaivatonta, vaihtoehtoja pitää olla paljon. On tarjottava paketteja järville, tuntureille, metsäretkille, suolle, saaristoon, maatiloille, luonnonpuistoon, rakovalkealle yöksi, eläville kylille sekä erilaisiin tapahtumiin.

Paketin pitää sisältää kaikki matkalla tarvittava, asunto, lähi- tai luomuruoka, kulku­välineet, luvat, tarvittava opastus ja niin edelleen. Miksi näitä ei tehdä? Onko lähellä liian kaukana? Vai onko syynä yrittäjien kateus, vai ideoiden puute?

Elinkeinoministeri Lintilä voisi tehdä muutakin kuin syyllistää meitä suomalaisia. Ministeriö voisi selvittää, miksi kotimaan matkailupaketteja ei synny, onko lupaviidakko yksi este? Ministeriö voisi käynnistää jokaisessa maakunnassa kotimaan matkailuhankkeen, jossa alueen yrittäjien kanssa yhteistyössä synnytetään matkailupaketteja kesälle ja talvelle.

Näin saatua kokemusta hyödynnetään sitten koko valtakuntaan, poistetaan esteitä, valmennetaan ja kannustetaan yrittäjiä yhteistyöhön, kerrotaan onnistuneista esimerkeistä.

Luomupekka Rusila

Lahti

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT