Mielipide

Päättäväinen hallitus manataan vielä

Mennyt hallitus oli päättämättömyydessään hyvä kansalaisille, vaikka monet tahot hallitusta moittivatkin. Ihan turhaan. On ollut kovin mukavaa, kun ei rohjettu päättää, eli puuttua kovemmalla kädellä kansalaisten saavuttamiin etuuksiin.

Ettei lopullisesti ajauduttaisi kreikkalaisten tielle, tulevan hallituksen on pakko päättää ja kunnolla. Mistäpä muualta säästöt otettaisiin kuin kansan leveästä selkänahasta.

Ei muutaman henkilön käsittävällä hallituksella ole lompsassa seteleitä valtion ylläpitoon. Eikä edes 200-paikkaisella eduskunnalla. Liksa juoksee miljoonapäiseltä kansalta, sekä vuolaana velkavirtana rahoittajilta.

Vaalituloksessa myös näkyy osa katteetonta toivoa; jospa hevosia vaihtamalla päästäisiin pelkällä säikähdyksellä. Turha toivo.

Hokkus pokkus -tempuilla, rahaa taskusta taskuun siirtelemällä ei kania korvista nostella. Silinterihattu on ihan oikeasti reikäinen, vuotaa joka kulmalta kuin vanha vene.

Kansalaiset tulevat vielä manaamaan vaalien voittajat ja päättäväisen hallituksen. Sillä nyt on viimeiset hetket alkaa leikata sitä, tätä ja tuota.

Suloinen kosto häämöttääkin jo seuraavissa vaaleissa.

Ihmiset eivät vieläkään täysin ymmärrä ja sisäistä, hyväksymisestä puhumattakaan, että heidän korkea elintasonsa tulee laskemaan. Että on keskityttävä enemmän toimeentuloon ja vaatimattomuus on edelleen kaunista.

Vielä tässäkin velka- ja työttömyystilanteessa tavallisetkin ihmiset kantavat liikenevät euronsa työllistämään globaalimaailmaa. Suhteetonta maailman pelastamista pieneltä maalta. Katastrofiapu on eri asia.

Ei välttämättömyyksiin kuuluva löysä klappi sopii napsaista veroina pois vaikka globalismin häkä onkin sekoittanut päät. Pese paitaa, työllistä suomalaista, anna toimeentuloa toverillesi. Sanojen sijaan edes hiven konkretiaa ja isänmaallisuutta kehiin.

Nyt tässä odotellaan evät levällään hyvää, eli päättäväisesti päällekäyvää hallitusta, joka tuosta noin korjaa tilanteen. Kunhan ei ota minun selkänahastani.

Arvi Pöyhönen
Suonenjoki

Lue lisää

Stubb: ”Työni puoluejohtajana on kesken”

Hallitusneuvottelut alkoivat talouden madonluvuilla

10 kasvutonta vuotta - "sopeutustoimet oikein mitoitettu"

Säästäväinen kansa