Suomen Metsäsäätiö on metsäelinkeinon puolustaja - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Suomen Metsäsäätiö on metsäelinkeinon puolustaja

WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder esitti Maaseudun Tulevaisuudessa (MT 28.12.), että Suomen Metsäsäätiö voisi laajentaa toimintaansa metsien suojeluun ja ostaa suojeltavia metsiä.

Suomen Metsäsäätiön säädekirjassa todetaan, että ”Säätiön tarkoituksena on metsätalouden tieteellisen tutkimuksen tukeminen, metsän ja sen tuotteiden, erityisesti puusta valmistettujen tuotteiden käytön edistäminen sekä Suomen metsätalouden toimintaedellytysten turvaaminen.”

Metsäsäätiön säädekirjan mukaista tehtävää, kuten muidenkaan säätiöiden, ei voi säätiölain mukaan muuttaa. Tehtävien rajoja ei voi myöskään liiaksi venyttää.

Suomen Metsäsäätiö rahoittaa monipuolisesti metsäelinkeinoa edistävää toimintaa. Rahoituskohteita ovat esimerkiksi tutkimus, koululais- ja nuorisotyö, puurakentamisen koulutus sekä ajankohtainen viestintä uusista biopohjaisista tuotteista.

Metsäsäätiö on sitoutunut avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen ja rahoituskohteet ovat nähtävillä Metsäsäätiön verkkosivuilla.

Suomen Metsäsäätiö on ennen kaikkea metsänomistajien ja puupohjaisen teollisuuden yhteinen ponnistus ja luottamuksen osoitus.

Metsänomistajat ovat kuluneen 21 vuoden aikana halunneet tukea tätä työtä. Heidän tulee voida jatkossakin luottaa siihen, että puukaupan yhteydessä vapaaehtoisesti lahjoitettu metsäsäätiömaksu käytetään säätiön tarkoituksen mukaisesti.

Metsien suojelu ansaitsee oman laajapohjaisen rahoituksensa. Toivottavasti mahdollisimman hyvä ratkaisu saadaan aikaan.

Liisa Mäkijärvi

toiminnanjohtaja

Suomen Metsäsäätiö

Lue lisää

Katso videolta mitä mepit ajattelevat EU:n kasvavista metsävastuista – Suomen metsätaloutta he hehkuttivat maailman kestävimmäksi, mutta Bryssel tuntee sen huonosti

WWF myönsi 20 000 euron Panda-palkinnon vapaaehtoiselle arvokkaiden metsien kartoitukselle

Metsillä on EU-lainsäädännössä monta halukasta ottajaa – siksi kokonaiskuva niistä hämärtyy

Päijänteen ainutlaatuisia maisemia ei saa pilata tuulivoimaloilla