Mielipide

Lukijalta: Miksi hirvien kaatolupia ei myönnetä huomattavasti enemmän? Eräs kansanedustaja kertoi minulle syyn selkokielellä

"Liikenteen lisäksi hirvet aiheuttavat suurta vahinkoa Suomen metsätaloudelle pakottamalla metsärakenteen dramaattiseen muutokseen."

Maamme hirvikanta oli vuoden 2019 jahdin jälkeen noin 86 000 hirveä. Kaatolupia on myönnetty viime vuosina yli 50 000. Kun on paljon hirviä, tapahtuu myös kolareita paljon, vuosittain noin 2 000. Myös peurakolarit ovat voimakkaasti lisääntyneet, vuosittain on noin 6 000 kolaria. Kolareihin liittyy paljon inhimillistä kärsimystä.

Liikenteen lisäksi hirvet aiheuttavat suurta vahinkoa Suomen metsätaloudelle pakottamalla metsärakenteen dramaattiseen muutokseen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Hallinto-oikeus hylkäsi Luonnonsuojeluliiton valituksen Pirkanmaalle myönnetyistä karhuluvista – valittajat pettyivät oikeuden tulkintaan

Metsäntutkija: "Hirvikantaa pitää saada reilusti pienemmäksi ja valkohäntäpeura kokonaan pois"

Karhuja kaadettu 324 – jahti on kestänyt vajaa neljä viikkoa

Villisika pidetty kurissa