Pääkirjoitus

Kotimaisuus on arvo kuluttajalle

Pääkirjoitus 15.01.2018

Ravinnon lisäksi ruoka on kansantaloutta, turvallisuutta, vastuuta ympäristöstä sekä huoltovarmuutta.

Suomalainen liittää ruokaostoksiinsa monia arvoja, joista kotimaisuus näyttää tuoreen tutkimuksen mukaan vallitsevalta. Kuluttajan mielestä kotimainen ruoka ei ole vain ravintoa, vaan samalla myös kansantaloutta, turvallisuutta, vastuuta ympäristöstä sekä huoltovarmuutta.

Maataloustieteen päivillä viime viikolla Helsingin yliopiston professori Mari Niva kertoi, että 87 prosenttia valitsee kotimaisen ruuan erittäin mielellään ja 11 prosenttia melko mielellään. Hintakeskustelusta huolimatta suomalaiset pitävät kotimaista ruokaa paitsi laadukkaana, myös hintansa arvoisena. Nivan mukaan kaikissa kehittyneissä maissa suositaan oman maan ruokaa. Elämme kehittyneessä maassa.