Pääkirjoitus

Halpuutus näivettää ruokaketjun

Pääkirjoitus 19.01.2018

Ainakin osalla kauppiaista on jo huoli, millä hyllyt jatkossa täytetään.

S-ryhmän ruokakaupoissa on viime viikkoina nähty paljon tyhjää hyllytilaa. Kaupan mukaan ongelma liittyi juhlapyhiin, jolloin tavarantoimittajilla oli tuotantotaukoja. Epäilty on myös S-ryhmän logistiikkakeskuksen toimivuutta. Varmaa on, että kaupan broileripulasta osa johtuu HK Scanin pahoista tuotanto-ongelmista.

Voisiko ruokaketjun häiriöissä kyse olla siitä, että ketjun alkupää on kaupan kovassa hintakisassa ajettu liian ahtaalle? Hyvää tulosta tekevä S-ryhmä kertoi torstaina laajentavansa taas halpuutuskampanjaansa. HK Scan puolestaan varoitti rumista tappioista. Ruuan halpamyynti väistämättä näivettää maatiloja ja jalostajia. Ainakin osalla kauppiaista on jo huoli, millä hyllyt jatkossa täytetään.