Pääkirjoitus

Helsinki vaatii nyt saparon

Pääkirjoitus 19.12.2018

Helsingin päättäjät ovat ymmärtäneet, että tuotannolta voi kyllä vaatia, kunhan noudattaa vaatimuksia itsekin.

Suurista kaupungeista Helsinki näyttää mallia ruokahankintojensa vastuullisuudessa. Helsingin lihahankinnoissa kotimaisuusaste on jo 80 prosenttia eli pääkaupunkiseudun korkein (MT 10.12.). Suurten valinnoilla on väliä. Helsinki tarjoilee joka päivä yli satatuhatta ateriaa.

Julkisissa hankinnoissa esiintyy välillä moraalista horjuntaa. Kotimaiselle tuotannolle asetettuja tiukkoja ehtoja ei välttämättä ostajana noudateta. Tässäkin Helsinki haluaa näyttää mallia. Kaupunki hankkii jatkossa possua, jota on lääkitty vain sen tarpeiden mukaan ja joka on saanut pitää saparonsa. Helsingin päättäjät ovat ymmärtäneet, että tuotannolta voi kyllä vaatia, kunhan noudattaa vaatimuksia itsekin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT