Pääkirjoitus

Valvonta ei ole aukotonta

Pääkirjoitus 25.01.2019

Parhaiten voi välttyä epämiellyttäviltä yllätyksiltä valitsemalla tutkitusti turvallista kotimaista ruokaa.

Suomeen ei saa tuoda Ruotsia ja Norjaa lukuun ottamatta raakaa lihaa ilman valmistajan lähtömaassa tekemää salmonellatestiä. Vaikka elintarvikevalvonta on EU:ssa ja erityisesti Suomessa tarkkaa, aukotonta se ei ole. Valmistajan testauksesta huolimatta Saksasta tuodusta jauhelista löytyi Oulussa salmonellaa. Salmonella löytyi terveystarkastajan tekemässä rutiininomaisessa testissä. (MT 23.1.)

On hyvä, että salmonellatestejä tehdään lähtömaassa testatuille tuotteille. Kuluttajien kannalta on huono asia, että Oulun testitulokset tulivat vasta tuotteen käyttöajan umpeuduttua. Parhaiten voi välttyä epämiellyttäviltä yllätyksiltä valitsemalla tutkitusti turvallista kotimaista ruokaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT