Pääkirjoitus

Avoimuudella vilppiä vastaan

Pääkirjoitus 01.02.2019

Ruokahuijaukset ovat suuri ammattimaisen rikollisuuden muoto.

Puolassa paljastunutta ruokakohua selvitetään nyt myös Suomessa. Rikollisesti sairaita eläimiä kohdelleen ja ruokaketjuun välittäneen teurastamon tuotteita on päätynyt Suomeen noin 250 kiloa.

Määrä on pieni mutta kertoo silti suuresta käytännön ongelmasta. Kuinka varmistaa avoimilla markkinoilla, että kuluttajalle päätyvä ruoka on asetettujen vaatimusten mukaista.

Ruokahuijaukset ovat suuri ammattimaisen rikollisuuden muoto. Ala houkuttaa rikollisia, koska ruokakaupassa liikkuvat suuret rahat. Rikosten torjunta vaatii valppautta sekä viranomaisilta että kuluttajilta.

Vastuullinen ruokaketju puolestaan torjuu rikollisuutta parhaiten avoimuudellaan. Se tarkoittaa, että tieto ruuan alkuperästä ja tuotantotavasta näytetään kuluttajalle avoimesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT