STM:n tilannetaju koetuksella - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Pääkirjoitus

STM:n tilannetaju koetuksella

Koronakriisi koettelee sosiaali- ja terveysministeriön tilannetajua. Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on syyllistänyt kuntia puutteellisesta ohjeiden noudattamisesta. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) puolestaan ei saa hillittyä ministeriön sisäistä kiistelyä syistä, miksi EU:n yhteiseen suojavarusteiden hankintaan ei päästy mukaan.

Syypäiden etsiminen akuutissa kriisissä ei ole oikea toimi. Oikean tilannekuvan luominen epidemiasta on ollut vaikeaa kaikille. On selvää, että ministeriö ja virkamiehet joutuvat tekemään päätöksiä vajaan tiedon perusteella. Silti niitä on tehtävä.

Lue lisää

Arkkipiispa Mäkisen vetämä arviointiryhmä: Korona paljasti hyvinvoinnin murtumakohtia – "Yhteiskunnan selviytyminen riippuu kaikista heikoimmista"

Vaara ei ole vielä ohi

Linja-autoliitto varoittaa ministeri Ohisaloa: Maaseutumaisissa kunnissa ei kohta ole joukkoliikennettä – suurimpien kaupunkien joukkoliikenteen tukeminen ei helpottaisi ahdinkoa

STM kertoi kasvomaskiselvityksen tuloksista: Tutkimusnäytön perusteella kasvosuojainten käytön vaikutus viruksen leviämiseen on joko vähäinen tai olematon