Vastuullisuus on kova valuutta - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Pääkirjoitus

Vastuullisuus on kova valuutta

Suomessa tuotettu ruoka on monissa kansainvälisissä tutkimuksissa todettu puhtaaksi ja turvalliseksi. Hyvä tilanne ei ole syntynyt itsestään, vaan laadun eteen tiloilla on tehty paljon tinkimätöntä työtä. Vastuullisesti tuotetun puhtaan ruuan luulisi olevan markkinoilla kovaa valuuttaa.

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti jo vuosia sitten, että antibioottiresistenssi on maailmanlaajuinen terveysuhka. Suomessa antibiootteja käytetään ruuan tuotannossa erittäin vähän. Tätä ei kuitenkaan osata markkinoilla hyödyntää, ei ainakaan taloudellisesti (MT 3.6.). Vastuullisesti tuotettu ruoka on erikoistuote, josta tuottajankin pitää saada bulkkitavaraa parempi hinta.

Lue lisää

Takki kääntyi hiljaisuudessa: Lidl antoi vuonna 2019 lupauksen myydä vain Reilun kaupan banaaneja mutta halvemmat banaanit palasivat kauppaan jo samana vuonna

Puhtaalla ruualla on oma hintansa

"Puhtaan ruuan aikaikkuna on nyt ja se pitää viennissä hyödyntää" – Apusen pamfletin panelistit haastoivat alaa yhteistyöhön

Kunnissa tarvitaan vastuunkantajia