Pääkirjoitus

Keskustan kisa voi olla repivä

Keskusta saa johtajakisan runsaan kuukauden päästä Oulussa pidettävään puoluekokoukseensa. Asia varmistui torstaina, kun perhevapaalta ministeriksi palaava Annika Saarikko ilmoitti haastavansa istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin. Keskusta kipuilee kannatuskriisissään. Myös puheenjohtaja Kulmunin ministeriero järkyttää edelleen puolueväkeä.

Suuria linjaeroja kahden ehdokkaan välillä ei ole. Kisa pakottaa kuitenkin erottautumaan. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kiistelyä keskustan asemasta hallituksessa tai sitoutumisesta EU:n kalliisiin koronatoimiin. Puolueen "suuri tehtäväkin" jää tällä hetkellä ainakin yleisölle epäselväksi. Saarikko kuvaa keskustan tilaa "vaarallisen huonoksi". Se on arvio Kulmunin keskustasta. Kisasta voi tulla repivä.

Lue lisää

Keskusta esittää: Maksuhäiriömerkinnän pitäisi lähteä nykyisen jopa neljän vuoden sijaan pois puolen vuoden kuluttua velkojen kuittaamisesta

Syntyvyyden alamäki katkesi – Annika Saarikko haluaa katkaista nuorten aikuisten epävarmuuden: "Suomi tarvitsee vauvoja, se pitää sanoa ääneen"

HS-gallup: SDP yhä suosituin puolue, keskusta nosti kannatustaan

Kokoomus haluaa keskustan paikalle