Keskustan kisa voi olla repivä - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Pääkirjoitus

Keskustan kisa voi olla repivä

Keskusta saa johtajakisan runsaan kuukauden päästä Oulussa pidettävään puoluekokoukseensa. Asia varmistui torstaina, kun perhevapaalta ministeriksi palaava Annika Saarikko ilmoitti haastavansa istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin. Keskusta kipuilee kannatuskriisissään. Myös puheenjohtaja Kulmunin ministeriero järkyttää edelleen puolueväkeä.

Suuria linjaeroja kahden ehdokkaan välillä ei ole. Kisa pakottaa kuitenkin erottautumaan. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kiistelyä keskustan asemasta hallituksessa tai sitoutumisesta EU:n kalliisiin koronatoimiin. Puolueen "suuri tehtäväkin" jää tällä hetkellä ainakin yleisölle epäselväksi. Saarikko kuvaa keskustan tilaa "vaarallisen huonoksi". Se on arvio Kulmunin keskustasta. Kisasta voi tulla repivä.

Lue lisää

Keskustan varapuheenjohtaja Honkosen odotetaan lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan – torstaina Saarikko haastoi Kulmunin

Puolueen puheenjohtajan haastaminen on hyväksyttävämpää kuin ennen – keskustan istuva puheenjohtaja haastettu viimeksi 40 vuotta sitten

Kärnä syyttää armeijaa muonittavaa Leijona Cateringia valehtelusta – Leijona Catering: "Kyse oli yksittäisestä lihaerästä, 1.6. lähtien kaikki lihatuotteet kotimaisia"

Keskustan viides kolonna