Pääkirjoitus

Kiurun soolot rasittavat jo

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) julkinen esiintyminen on koronakriisin aikana herättänyt hämmennystä. Ministerin polveilevat ja uuvuttavat yksinpuhelut sisältävät usein omaperäisiä tulkintoja siitä, mitä hallitus on tekemässä. Kiurun puheiden tulkiksi on useimmiten päätynyt puoluetoveri-pääministeri Sanna Marin.

Keskiviikkona Kiuru yllätti ilmoittamalla, että riskimaista Suomeen saapuvat määrätään pakkokaranteeniin. Hallituksessa asiasta ei ollut keskusteltu. Pääministeri Marin korosti torjuntatoimien tarvetta, mutta kertoi päätösten tulevan tartuntatautilain mukaisesti nyt viranomaisilta. Syitä Kiurun sooloilulle voi vain arvailla. Ne alkavat kuitenkin käydä jo rasitteeksi vakavan kriisin hoitamisessa.

Lue lisää

Tässä kunnat, joissa koronaa on ollut koko taudin aikana alle viisi tapausta – Siilinjärvi on kunnista väkiluvultaan suurin, kunnanjohtaja: ”Olemme onnistuneet"

Vihreiden vitsikirjasta tulisi historian ohuin kirja – nämä poliittiset teokset täydentäisivät syksyn valikoiman

Influenssarokotteita jaetaan tänä vuonna ajanvarauksella – THL kehottaa ottamaan rokotuksen: "Samanaikainen koronatartunta ja kausi-influenssa on huono yhdistelmä"

Lännen Media: Poliisi tutkii Kiuruveden hoivakodin koronakuolemia taloudellisen hyödyn tavoitteluun liittyvinä laiminlyönteinä