Pääkirjoitus

Sotataito varjelee sodalta

Suomessa on suurempien uutisten katveessa käyty keskustelua varusmiespalveluksen pituudesta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin ehdotti elokuun lopulla ase- ja siviilipalvelusaikojen lyhentämistä, mikä lisäisi tarjolla olevan työvoiman määrää. Työstä on syytä puhua, kuten asevelvollisuudestakin. Toisiaan niillä ei silti voi korvata.

Uskottava maanpuolustus perustuu Suomessa kaluston lisäksi riittävään asevelvollisuusarmeijaan ja sen osaaviin sotilaisiin. Parhaiten maata sodalta varjelee turvallisuusympäristössä tunnustettu sotimisen taito. Maailman meno huomioiden asepalvelulla luotua osaamista ei ole varaa heikentää. Sotataitojen harjoittelussa vuodatettu hiki säästää verta.

Lue lisää

Tuhannet puolustushallinnon työntekijät tekevät jatkossa etätyötä – Antti Kaikkonen haastaa muutkin ministeriöt: "Tarkoittaa mahdollisuuksia joustavampaan arkeen, asumiseen ja perhe-elämään"

Keskustan Joonas Könttä teilaa Vihreiden mallin valikoivasta asevelvollisuudesta – "Vaarantaisi koko isänmaan turvallisuuden"

Andersson: Työuran pituuteen perustuva irtisanomiskorvaus varteenotettava vaihtoehto

Puolustusministeri Antti Kaikkonen puuttui metsäleirien ruokahuollon puutteisiin: "Suomalaisella varusmiehellä ei saa olla nälkä"