Pääkirjoitus

Menestystarina vailla vertaa

Lasten, nuorten, äitien ja koko perheen hyvinvointia edistämään perustettu Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliitto täytti eilen sunnuntaina sata vuotta. MLL on ollut kehittämässä muun muassa kouluruokailuja, päiväkoteja ja kouluttanut terveyssisaria. Kenraali Mannerheim ja hänen sisarensa ylihoitaja Sophie Mannerheim perustivat yhdessä lastenlääkäri Arvo Ylpön kanssa myös Suomen ensimmäisen neuvolan vuonna 1922.

MLL:n tarina on vailla vertaa, ja toiminta jatkuu edelleen. Vuosikymmenten varrella painopiste on muuttunut lasten ja nuorten fyysisestä hyvinvoinnista huolehtimisesta henkiseen hyvinvointiin. Meillä on lukuisia syitä olla kiitollisia MLL:n jo tähän saakka tekemästä työstä, joka kelpaa esimerkiksi muullekin maailmalle.

Lue lisää

Metsäinen piha parantaa tutkitusti lasten immuunijärjestelmää: "Kaupan päälle lapset saavat paremman motoriikan, keskittymiskyvyn ja hyvän luontosuhteen"

Neuvolatoiminta alkoi, kun Mannerheim ja Ylppö perustivat ensimmäisen halkokellariin Helsingin Kalliossa

100-vuotias lastensuojelujärjestö varoittaa koronan vaikutuksista lapsiin: "Osa on suuressa riskissä syrjäytyä"

Kyläkoulun piha oli surkeassa kunnossa, mutta kunnan rahahanat tiukalla – kyläläiset pistivät yhdessä toimeksi ja lopputulos on näkemisen arvoinen