Pääkirjoitus

Ylen linjasta kuuluu keskustella

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila käynnisti tiistaina pienen kohun arvostellessaan kovin sanoin Ylen journalistista linjaa. Järjestönsä valtuuskunnan kokouksessa Seinäjoella Marttila syytti Ylen uutistyötä ideologisesti värittyneeksi ja ohjelmien asiantuntijavalintoja "kummallisiksi". Yle-kritiikkiin valtuuskunnassa käytettiin useita puheenvuoroja.

Marttilan ulostulo purki maa- ja metsätaloudessa ja myös MT:n laajoissa kyselyissä esiin noussutta tyytymättömyyttä suurta mediataloa kohtaan. Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen otti kritiikin vastaan mutta vieroksui sen julkista esittämistapaa (MT.fi 25.11.). Yle on kuitenkin koko kansan mediatalo, jonka linjasta ja tehtävistä kuuluukin keskustella. Nyt keskustelu on avattu.

Lue lisää

Keskustan Kurvinen: Hallitusohjelmassa on sitouduttu parantamaan maanomistajien omaisuudensuojaa tällä hallituskaudella – MTK:n Viljasen mukaan nykytilanne pakkolunastuksissa muistuttaa laillistettua ryöstöä

MTK:n Marttila jyrähtää rituaaliteurastukseen lampaitaan myyneille: "Ymmärrystä ei liikene pätkän vertaa!"

Yleisurheilutähti Kristiina Mäkelästä tulee suomalaisen ruuan sanansaattaja: "Odotan innolla kohtaamisia maataloustuottajien kanssa"

Yksinhuoltajaäitiä ja Lapin poliisia esittävä Iina Kuustonen joutuu kohtaamaan oman menneisyytensä Ivalo-sarjassa – keskiviikon tv-tärppi on suora lähetys USA:sta