Pääkirjoitus

Kuunnelkaa Taalasta

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas patistaa ilmastokeskustelua raiteilleen. Uuden kirjan julkaisseen Taalaksen mukaan keskustelussa hämärtyy se, mitkä keinot todellisuudessa vaikuttavat ilmastoon ja sen lämpenemiseen. Suurin ongelma ovat fossiilipolttoaineet energiantuotannossa, liikenteessä ja teollisuudessa.

Suomessa ilmastokiistely painottuu metsien käyttöön. Taalas huomautti tiistaina, että Suomessa on kyetty sitomaan metsiin ennätysmäärä hiiltä hyvän metsänhoidon ansiosta. Tästä ei hänen mielestään pitäisi rangaista, vaan pitää mallina muille (Yle 12.1.). Metsät ja ruoka ovat silti joutuneet ideologisen ilmastopolitiikan pelinappuloiksi. Kun suhteellisuudentaju häviää, kannattaa kutsua Taalas paikalle.

Lue lisää

Metsä on pelastus – ei ongelma

Lintukuvaaja seuraa talvien muuttumista aitiopaikalta: "Muutos on ylivoimaisesti nopeampaa mitä se on ikinä ollut, eivätkä eläimet ehdi sopeutua siihen"

Kokoomuksen Orpo Uutissuomalaiselle: Liikennepolttoaineiden verotus on nyt tapissa – torjuu veronkorotukset tällä ja ensi vaalikaudella

"Yritysten rooli yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamisessa on suuri", toteaa HKScanin Tero Hemmilä hiilineutraaliustavoitteesta