Pääkirjoitus

Opetus on vaaliteema

Ikäluokkien pienentyessä koulujen tarve vähenee voimakkaasti. Erityisesti pienillä paikkakunnilla hyvän opetuksen varmistaminen nousee jo näissä kunnallisvaaleissa merkittäväksi teemaksi. Laadukas etä- ja lähiopetuksen yhdistäminen on varmasti yksi hyvä tulevaisuuden vaihtoehto monelle kunnalle pysyä kehityksen kärjessä.

Luokkien yhdistäminen erityisesti esiopetuksen ja peruskoulun alun osalta voisi olla oivallinen ratkaisu. Myös kuntien yhteinen vastuunjako eriasteisen opetuksen järjestämisessä lienee sekä välttämätön että hyvä päätös. Ilman uutta lainsäädäntöä kunnat eivät pysty opetusta tulevaisuudessa turvaamaan, mutta omin voiminkin monia asioita on mahdollisuus edistää.

Lue lisää

Kaikkien peruskoulun päättävien on haettava jatko-opintoihin – yhteishaku alkaa huomenna

Mistä löytyisi mediaseksikäs puutarhajulkkis innostamaan nuoria ammattimaisiksi multapeukaloiksi?

Nurmeksessa ei ole opetusmaatilaa – kiitos paikallisten maataloustuottajien, opiskelijat opiskelevat alan töitä harjoitustiloilla ja työssäoppimispaikoissa

Puolella metsäopiskelijoista ei ole entuudestaan mitään kokemusta metsästä tai työkoneista, mutta se ei koulua huolestuta: "Ihan huippuja tulee sellaisistakin, jotka ei ole ennen ammattikoulua metsässä käyneetkään"