Pääkirjoitus

Korona sulkee Suomen taas

Hallitus ohjeisti torstaina seitsemän sairaanhoitopiiriä siirtymään tason kaksi eli koronan leviämisvaiheen tiukkoihin rajoitustoimiin. Samaa hallitus suosittaa yhdeksälle taudin kiihtymisvaiheessa olevalle alueelle. Suomeen julistetaan ilmeisimmin alkuviikosta poikkeusolot. Yhteiskuntaa suljetaan laajasti kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen.

Korona sulkee Suomen toistamiseen – nyt keskellä koulujen talvilomia. Sulkemiset ja rajoitukset koskevat ainakin ravintoloita, kouluja, harrastuspaikkoja, kokoontumisia ja matkustamista lähes koko maassa. Tartunnan riski vaihtelee paitsi alueiden välillä myös niiden sisällä. Tämä on syytä huomioida myös rajoituksissa. Vastuu epidemian hillitsemisestä on silti jokaisella.

Lue lisää

Marin: Suomessa toteutetaan 8. maaliskuuta alkava sulkutila

Hallitus suosittelee kokoontumis- ja harrastusrajoituksia 7 alueelle, joissa korona on kiihtymisvaiheessa – Annika Saarikko vetosi nuoriin koronan taltuttamiseksi

Suomessa 461 uutta koronatartuntaa, Uudellamaalla kielletään kaikki yli 20 hengen kokoontumiset kolmeksi viikoksi – "Virusta on joka puolella"

Edessä vielä pitkä polku