Pääkirjoitus

Jalosta sitä, mitä ikkunasta näet

Suomalainen polttoainejalostaja Neste ilmoitti maanantaina valinneensa miljardiluokan kierrätysöljyinvestointinsa sijoituspaikaksi Hollannin Rotterdamin. Suomi ja Porvoo kisasivat investoinnista, mutta hävisivät kisan monella mittarilla. Tärkeimmät erot syntyivät jäterasvojen saannista, markkinoiden läheisyydestä sekä ilmastopäästöjen hallinnasta.

Rotterdam jättisatamineen on sekä raaka-aineen saannin että markkinayhteyksien kannalta kova tekijä useimmilla aloilla. Merkillepantavaa on, että sama kaupunki kisaa myös UPM:n biojalostamosta Kotkan kanssa. UPM:n jalostamo hyödyntää metsäklusterin tähteitä. Jalostuksessa kannattaa usein keskittyä siihen, mitä ikkunasta näkee. UPM:n jalostamo ei saisi mennä Suomelta sivu suun.

Lue lisää

UPM:n sellutehtaat ja sahat tekivät kaikkien aikojen parhaan tuloksen – "Liiketoimintomme onnistuivat toisella vuosineljänneksellä erinomaisesti"

Hinaaja Olli jumpsuttaa yhä Saimaalla kilometrin puulauttaa kiskoen – ikiaikaisella uitolla on pörssiyhtiölle yllättäviä etuja

Finnair uskoo ilmastopaketin nostavan lentolippujen hintoja

Finnwatch: Nesteen käyttämän palmuöljyn tuotannossa yhä ihmisoikeusongelmia Malesiassa – siirtotyöläisten tunneista ei pidetä kirjaa, minimipalkka voidaan evätä