Pääkirjoitus

Maailma kaipaa lääkäriä

Venäjän ja Euroopan unionin suhteet ovat vajonneet historiallisen huonoiksi. Ulkoministeri Sergei Lavrov on todennut Venäjän pitävän yhteyttä enää yksittäisiin EU-maihin ja sanovan irti suhteensa unioniin (Yle 23.3.). Syynä on EU-maiden huoli oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin huonosta kohtelusta ja Venäjän demokratian heikosta tilasta. Samalla Venäjä hakee vahvempaa yhteyttä uiguuri-vähemmistönsä sorrosta syytettyyn Kiinaan.

Kehitys on huolestuttava myös Suomen kannalta. Suomen on pystyttävä pitämään kiinni ihmisoikeuksia kunnioittavista arvoista, oman ulkopolitiikan mahdollisuudesta ja vakaasta turvallisuustilanteesta lähialueilla. Samalla Suomelle avautuu mahdollisuus toimia tässäkin tilanteessa välittäjänä. Maailma tarvitsee edelleen lääkäreitä tuomarien ohella.

Lue lisää

Investoi Venäjälle?

"Haluan tehdä tästä suomalaisen elintarvikealan Stora Enson" – Sijoittaja Pekka Viljakaisen Finnforel on tehnyt läpimurron, joka voi mullistaa maailman kalankasvatuksen

Pekka Viljakainen loi maailmalle verkkopankin, ja nyt hän varoittaa suomalaisia Venäjä-hysteriasta: "En näe Venäjällä mitään riskiä, mitä ei ole kansainvälisillä markkinoilla yleensä"

EU ratkoo Ranskan ja Venäjän samppanjakiistaa