Pääkirjoitus

EU:n kanttia koetellaan

Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukashenkan käytös loukkaa paitsi maan omaa ihmisoikeustilannetta myös kansainvälisiä käytäntöjä. Irlantilaisen matkustajakoneen pakottaminen laskeutumaan Minskiin, poliittisten vastustajien pidättäminen ja lentoturvallisuuden vaarantaminen ovat nostaneet vastalausemyrskyn lännessä. Myös Suomen valtionjohto on tuominnut tuoreeltaan teon.

Valko-Venäjä koettelee nyt sekä Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin että EU:n yhteisrintaman kanttia. Reaktioita seurataan tarkasti myös Moskovassa. On kiinnostavaa nähdä, kuinka suoran tuen Lukashenkalle Venäjän valtionjohto antaa. Lännen rintaman on syytä nyt pitää. On selvää, ettei jääkiekon MM- kisoja voitu pelata Valko-Venäjällä. Samanlaisia sanktioita on syytä valmistella lisää.

Lue lisää

Investoi Venäjälle?

"Haluan tehdä tästä suomalaisen elintarvikealan Stora Enson" – Sijoittaja Pekka Viljakaisen Finnforel on tehnyt läpimurron, joka voi mullistaa maailman kalankasvatuksen

Pekka Viljakainen loi maailmalle verkkopankin, ja nyt hän varoittaa suomalaisia Venäjä-hysteriasta: "En näe Venäjällä mitään riskiä, mitä ei ole kansainvälisillä markkinoilla yleensä"

EU ratkoo Ranskan ja Venäjän samppanjakiistaa