Pääkirjoitus

Biokaasulla hybridivaikutus

Energiayhtiö ST1 ja Valio perustavat yhteisyrityksen, joka tuottaa lehmien lannasta ja muista maatalouden sivuvirroista biokaasua raskaan liikenteen käyttöön. Biokaasun tuottaminen maatiloilla ei ole uusia asia, mutta se vaatii isoja investointeja ja riittävästi raaka-ainetta. Kahden ison kotimaisen yrityksen yhteistyöllä on mahdollista hyödyntää molempien vahvuuksia.

Lannan jalostamisella biokaasuksi on monenlaisia hyviä vaikutuksia. Se vähentää samanaikaisesti sekä ruuantuotannon että liikenteen päästöjä nopeasti. Lannan ravinteiden hyödyntäminen paranee ja polttoaineomavaraisuus kasvaa. Lisäksi biokaasu voi tuoda tuottajille tuloja. Voi vain ihmetellä, miksi hybridivaikutteinen biokaasu ei EU:lle kelpaa.

Lue lisää

"Haluan tehdä tästä suomalaisen elintarvikealan Stora Enson" – Sijoittaja Pekka Viljakaisen Finnforel on tehnyt läpimurron, joka voi mullistaa maailman kalankasvatuksen

Pekka Viljakainen loi maailmalle verkkopankin, ja nyt hän varoittaa suomalaisia Venäjä-hysteriasta: "En näe Venäjällä mitään riskiä, mitä ei ole kansainvälisillä markkinoilla yleensä"

Ympäristöministeri Mikkonen vaikuttui tilavierailulla biokaasuvoimalasta: "Tämän tyyppisiä ratkaisuja kannattaisi laajasti levittää"

Ei lisätä liikenteen päästöjä