Pääkirjoitus

Susi tulee liian lähelle

Varsinais-Suomessa Yläneellä sudet tunkeutuivat viikonloppuna lampolaan tappaen ja raadellen useita eläimiä. Tilaa ympäröinyt susiaita tai rakennuksen seinät eivät riittäneet tuotantoeläinten suojeluun. Susihyökkäys oli samalle tilalle jo toinen tänä syksynä. Aiemmin Itä-Suomesta tutut uutiset susivahingoista ovat nyt arkea myös Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Susi kuuluu Suomen luontoon, mutta käsitykset susikannan suuruudesta ja käyttäytymisestä ovat yhä isomman riidan aihe. Susi tulee nyt liian lähelle ihmistä. Se hakee ruuakseen metsästäjän koiran ja pakottaa järjestämään lapsille koulukyytejä. Metsästys on pitänyt karhun arkana ihmiselle. Susiongelmaakaan tuskin ratkaistaan työryhmien raporteilla.

Lue lisää

Olympia-ampuja Eetu Kallioinen viihtyy kotimaisemissa: "Lopella on kaikki mitä tarvitsen – hyvä harjoitella ammuntaa ja hyvät riistakannat metsästykseen"

Kasvavasta susikannasta nousi keskustelu Saksassa – metsästäjät vaativat nykyistä alempaa suojelutasoa, luontoväki loppua salakaadoille

Kaikkien alojen asiantuntijat ärsyttävät

Suomen suurin vieraspetohanke käynnissä – "Petopyytäjiä muistettiin pitkään vain kiitospuheissa, tämä hanke on ensimmäinen konkreettinen teko edistää pyyntiä ja luonnonhoitotyötä"