Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Pääkirjoitus

Jahti huomioon myös tien päällä

Hirvijahti pääsi koko maassa käyntiin lauantaina. Koko Suomeen pyyntilupia on myönnetty yhteensä 41 631 hirvelle ja lähes kaksinkertaiselle määrälle valkohäntäpeuroja. Yhdellä luvalla saa tavallisesti kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa. Hirvikantaa leikataan hieman viime vuotta vähemmän, mutta peuraan kohdistetaan sen tihentymäalueilla ennätysjahti.

Pimenevä syksy on tieliikenteessä jo valmiiksi hirvivaaran synkintä aikaa. Jahtikaudella metsästys pitää hirvieläimiä liikkeellä myös valoisaan aikaan. Hirveä tielle seuraa usein toinen hirvi tai metsästyskoira. Tämä kannattaa jokaisen ratin takana huomioida. Tarkkaavaisuuden lisäksi maltillinen ajonopeus estää ikäviä vahinkoja tehokkaasti.

Lue lisää

Kirja-arvio: Adam Mykkäsen eräkirjassa saa tuntumaa siitä, millaista suurriistan nukutus ilman nuijaa oikeasti on

Metsästäjät tyrmistyivät pienriistan metsästysrajoituksista uusilla luonnonsuojelualueilla – "Asenteet kääntyvät suojelua vastaan, jos asetus menee sellaisenaan läpi"

Jäinen mäki keskeytti koulumatkoja Hausjärvellä, ajankohtaan nähden poikkeuksellisen liukasta

Valtion maille myydään liikaa pyyntilupia, väittää savukoskelainen Kari Kilpimaa MT:n videohaastattelussa – "Alueen koko pinta-ala huomioidaan lupamyynnissä, vaikka hyviä lintu- tai hirvipaikkoja on vain muutamia"