Pääkirjoitus

Hyveposeeraus huipussaan

Suurimmat ilmasto- ja ympäristöongelmat syntyvät kaupungeissa. Siksi on ilmeisen tärkeää, että Helsingin kaupunki ilmoitti tiistaina lopettavansa lihan tarjoamisen tilaisuuksissaan. Sesonkikasvisten kanssa lautasella voi olla vastuullista lähikalaa. Samalla luovutaan kertakäyttöastioista. Pormestarit saavat sentään vierailleen vielä pihviä tarjota.

Kasvisruuan tuputtaminen on ilmastotekona Helsingiltä pieni mutta lupaava alku. Se ei aivan kompensoi kaupungin mittavaa kivihiilenpolttoa, jätevesien ohijuoksutuksia, meren täyttöä rakennusmaaksi tai käyttöä lumenkaatopaikkana. Kasvisruokaa voi tietysti tarjota viikunanlehdeksi, mutta hyveposeeraus jättää haitallisimmat teot edelleen paljaiksi.

Lue lisää

”Viherpropaganda on voimakasta tällä hetkellä” – Keski-Nurmon lihantuottajat haluavat kertoa faktatietoa kotieläintilojen arjesta

"Surullista, ettei puhuta kotimaisen ruuantuotannon puolesta", lippukunnanjohtaja sanoo – Suomen Partiolaisten kasvisruokalinjaus nosti väittelyn puolesta ja vastaan

Lukijalta: On ongelma, että päästökaupan rahat eivät mene hiilinielujen omistajille – rahavirta pitää saada Suomeen ja metsänomistajille

Suomen Partiolaiset tarjoaa tapahtumissaan jatkossa vain kasvisruokaa – maito ja munat sallitaan