Pääkirjoitus

Torille on tilausta

Suomessa toreja haastavat niin pikateiden varteen sijoitetut kauppakeskukset kuin sääkin.

Talouselämän vuosisataiset keskukset, torit, elävät Suomessa hiljaiseloa. Joitakin poikkeuksia toki on. Jokainen suomalainen kuitenkin tunnistaa iloisen torivilskeen useine myyjineen ja tuoreine lähituotteineen. Valitettavasti vilskeeseen törmääminen vaatii yhä useammin matkustamista ulkomaille – lähimmillään etelänaapuri Viroon.

Tori- ja markkinakaupan toiminnanjohtaja Ari Kallas kuvaa Suomea torikaupan kehitysmaaksi (MT 28.5.). Kehittyminen edellyttäisi hänen mukaansa maakuntatason työnjakoa, jolla useampi kunta saisi eläviä toripäiviä. Suomessa toreja haastavat niin pikateiden varteen sijoitetut kauppakeskukset kuin sääkin. Silti elävä tori on vetovoima- ja viihtyvyystekijä, jolle on aina tilausta.

Lue lisää

Myyjä hämmästyi törmätessään Tori.fi:n täytettyjen eläinten myyntikieltoon – "Vanhat, perintönä kulkevat täytetyt eläimet ovat perikunnille suorastaan ongelmajätettä"

Reko-myyjät pelkäävät koronarajoitusten tiukentumista: "Bisnes käytännössä loppuisi", sanoo leipämyyjä

Tasapuolisuutta koronarajoituksiin

Vanhasta parsinavetasta kuoriutui idyllinen maalaishotelli Jämsässä – koko tuotantorakennus kanaloineen ja talleineen hyödynnettiin majoitukseen, ravintolaksi ja saunaksi