Pääkirjoitus

Kotimaista karitsaa tarjolle

Kotimaisen tuotannon puolesta puhutaan paljon, mutta asia unohtuu liian usein ostosten yhteydessä. Syy ei aina ole kuluttajissa, vaan kaupassa kotimainen tuote on korvattu tuontituotteella. Näin on käynyt myös karitsan lihan kohdalla. (MT 15.4.)

Syyksi kotimaisen karitsan lihan puutteeseen monissa kaupoissa kerrotaan, ettei sitä ole saatavilla. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan karitsaa on riittänyt jopa vientiin. Reinin lihan tuotantopäällikön Patrick Södermanin mukaan kotimaisuusasteen nostaminen onnistuisi, jos siihen olisi halua. Eikö kaupalta löydy halua, vai eikö tieto ruokaketjussa kulje?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suuri maatalousinvestoija Rabobank tähyää Afrikkaan – Pankki toivoo EU:n maatalouspolitiikasta ennustettavampaa investointien tueksi

Pihvin alkuperää ei pian tarvitse kysyä ravintolassa erikseen – Ensi viikosta alkaen se on ilmoitettava

Ruoka­pöydästä puuttui ymmärrys