Pääkirjoitus

Sirpalepuolueilla oli merkitystä

Eduskuntavaalien tuloksissa riittää kiintoisaa tarkasteltavaa. Yksi vähälle huomiolle jäänyt on kirjava pienpuolueiden ja liikkeiden joukko, josta vain Hjallis Harkimo (ex-kok.) ylsi valituksi Liike Nyt -puheenjohtajana. Vaalipiirien viimeisiä edustajapaikkoja keikuttivat kuitenkin myös monet muut sirpalepuolueet (MT 18.4.).

Keskustasta irtaantunut kansalaispuolue ja siitä perustajansa Paavo Väyrysen johdolla eronnut tähtiliike pudottivat ilmeisesti Satakunnan ja Oulun vaalipiireissä keskustaedustajan – paikat menivät demareille ja vasemmistoliitolle. Lapissa feministipuolue pelasti 124 äänellään keskustan Markus Lohen (kesk.) paikan – rannalle jäi nuori vihreä nainen seitsemän äänen erolla. Kyllä pienikin voi vaikuttaa.

Lapissa feministipuolue pelasti 124 äänellään keskustan Markus Lohen (kesk.) paikan – rannalle jäi nuori vihreä nainen seitsemän äänen erolla.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Professori neuvoo, mitä keskustan pitäisi tehdä seuraavaksi: "Kaikki mätäpaiseet pitäisi puhkaista"

Keskustan meppiehdokas Kemppainen: Sipilän nimetön arvostelu ongelmallista – "Miksi kriitikot eivät ole saaneet suutaan auki aiemmin?"

Kaikkonen ja Vanhanen puolustavat Sipilää – "Mainettaan parempi"