Pääkirjoitus

Väärennetty ruoka on riski

Euroopan petoksentorjuntaviraston Olafin pääjohtajan Ville Itälän mukaan ruokapetosten määrä kasvaa EU:ssa. Itälä muistuttaa, että EU:n ulkopuolelta ja sisältä tulee tuotteita, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. (MT 24.4.)

Ruokapetosten ja -skandaalien lisäksi tuontiruokaan saattaa liittyä myös isoja eettisiä ongelmia. Tällaisia ovat muun muassa työntekijöiden huono kohtelu ja lapsityövoiman käyttö. Viranomaisten lisäksi vastuu ruuan turvallisuudesta ja eettisyydestä on kaupalla. Myös kuluttajat voivat omalta osaltaan estää ruokaväärennösten pääsyn markkinoilla suosimalla kotimaista ruokaa. Joutsenlippu on tehokas lääke ruokapetoksia vastaan.

Joutsenlippu on tehokas lääke ruokapetoksia vastaan.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruuan laadusta ei pidä antaa periksi

Ruokapetokset lisääntyvät EU:n markkinoilla – "On helppoa valmistaa identtinen tuote, joka on kuitenkin roskaa sisältä"

Taas tarvitaan maanviljelijää vihreiden vaalikampanjointiin