Pääkirjoitus

Vihreät joutuvat joustamaan

Metsä Groupin investointiaikeet Kemiin ja uuden biotuotetehtaan puuntarve luovat jännitteitä juuri alkaneisiin hallitusneuvotteluihin. Uusi tehdas lisäisi hakkuita. Vaalikampanjoissaan puolueista vihreät ja vasemmistoliitto vaativat hakkuumäärien vähentämistä ilmastosyistä.

Hallitusta kasaava SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne samoin kuin kokoomusjohtaja Petteri Orpo näkevät Kemin investoinnin voittona taloudelle ja työllisyydelle. Vihreissä olisi hallitustien kannalta syytä ymmärtää kestävästi kasvava puunkäyttö voittona fossiilitaloudesta. Vihreät saivat vuonna 2011 vaalitappion jälkeen sanella ehtonsa lähdölle Jyrki Kataisen sixpack-hallitukseen. Sanelun sijaan vihreät joutuvat nyt joustamaan.

Vihreissä olisi hallitustien kannalta syytä huomata kestävästi kasvava puunkäyttö voittona fossiilitaloudesta.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pääministeri Rinne: Brasilian metsäpalot uhkaavat koko maapalloa – nyt pitää toimia

Kokoomus julkisti työllistämiskeinonsa: porrastaisi ansiosidonnaisen, poistaisi työttömyysputken ja lisäisi paikallista sopimista

Puolueiden kiivain kesäkokoussesonki on käynnissä – kokoomus alkaa haastaa perussuomalaisia: "Ei voi olla niin, että vain osoittaa ongelmia ja antaa monimutkaisiin ongelmiin yksinkertaisia ratkaisuvaihtoehtoja"