Pääkirjoitus

Vaatimuksista pitää myös maksaa

Kananmunantuottajilla on edessään isot investoinnit. Kauppa- ja ravintolaketjut sekä elintarvikejalostajat ovat yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet lopettavansa siirtymäajan jälkeen virikehäkeissä tuotettujen munien käyttämisen. Muutosta perustellaan kuluttajien vaatimuksella ja vastuullisuudella.

Siipikarjaliiton mukaan muutos tarkoittaa Suomessa yli 50 miljoonan euron investointeja. Koska tuottajille esitetään lisää vaatimuksia, niiden esittäjien pitää olla myös valmis maksamaan vaatimusten aiheuttamista kustannuksista. Osa vastuullista ruuan tuotantoa on, että tuottajille maksetaan kunnollinen hinta.

Osa vastuullista ruuan tuotantoa on, että tuottajille maksetaan kunnollinen hinta.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnwatch: Kahvituotannon työolot ovat parantuneet

Kuninkuusraveista tehdään vastuullista tapahtumaa – harvinaista kansainvälisestikin

Finnwatch selvitti: Jäätelövalmistuksen taustalta löytyi luurankoja – osa yrityksistä ei aseta minkäänlaisia sosiaalisen vastuun vaatimuksia tavarantoimittajilleen