Pääkirjoitus

Orpon asema näyttää vahvalta

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo saa puolueen piirijohtajilta vahvan tuen jatkokaudelle. (MT 12.7.) Piirijohtajien mukaan koko keskustelu Orpon asemasta on median keksimä uutisankka. Kenttäväellä on tapana tukea istuvaa puheenjohtajaa – kunnes tämä pannaan vaihtoon. Orpon edeltäjä Alexander Stubb pyysi piiriväeltä tukea kirjeitse. Pian sen jälkeen Stubb äänestettiin ulos puolueen johdosta.

Orpon asema ei horju vielä, mutta perussuomalaiset ovat gallupeissa johtava oppositiopuolue. Syksy ja talvi näyttävät pitääkö Orpon ote, vai nousevatko haastajat esiin ensi kesän puoluekokoukseen mennessä.

Orpon edeltäjä Alexander Stubb pyysi piiriväeltä tukea kirjeitse. Pian sen jälkeen Stubb äänestettiin ulos puolueen johdosta.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokoomus julkisti työllistämiskeinonsa: porrastaisi ansiosidonnaisen, poistaisi työttömyysputken ja lisäisi paikallista sopimista

Puolueiden kiivain kesäkokoussesonki on käynnissä – kokoomus alkaa haastaa perussuomalaisia: "Ei voi olla niin, että vain osoittaa ongelmia ja antaa monimutkaisiin ongelmiin yksinkertaisia ratkaisuvaihtoehtoja"

Kokoomus aikoo haastaa hallitusta ja perussuomalaisia