Pääkirjoitus

Sote-ruoka haastaa tuottajatkin

Julkiset ruokahankinnat kokevat todennäköisesti mittavan muutoksen sote- ja maakuntauudistuksen seurauksena. Ateriapalvelun järjestämisessä ostava asiakas kasvaa. Sen yksittäinen ostopäätös voi koskea jopa kymmeniä tuhansia päivittäisiä aterioita. Se, mistä ainesosista ateria koostuu, on iso kysymys Suomen maataloudelle ja ruokateollisuudelle.

Porin SuomiAreenassa MTK:n ja Fazer Food Servicesin paneeli painotti lähiruokaa hankinnoissa (MT 19.7.). Paneeli toki koostui lähiruuan ystävistä. Tuottajien haaste onkin saada kunta- ja maakuntapäättäjät puolelleen. Lähes aina oman maakunnan ruoka on järkevin ratkaisu. Siitä poikkeaminen ei yleensä johdu päättäjien tahdosta, vaan tiedon puutteesta. Kiireisin kohde tiedolle ovat suuret kaupungit.

Kiireisin kohde tiedolle lähiruuan eduista ovat suuret kaupungit.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:ta ei kutsuttu ilmastoraporttia koskevaan paneelikeskusteluun – järjestäjien mukaan Metsä Group ja Valio edustivat maanomistajia "riittävän hyvin"

Löytyykö nurkistasi muovia tai vaikkapa maatalouskoneiden varaosia, joista haluat eroon? Nyt se onnistuu asuinpaikastasi riippumatta, ja voit saa kaupan päälle vielä rahaakin

MTK:n Asko Miettinen: ”Maanomistajat pitää saada mukaan ilmastonmuutoskeskusteluun”