Pääkirjoitus

Sote-ruoka haastaa tuottajatkin

Julkiset ruokahankinnat kokevat todennäköisesti mittavan muutoksen sote- ja maakuntauudistuksen seurauksena. Ateriapalvelun järjestämisessä ostava asiakas kasvaa. Sen yksittäinen ostopäätös voi koskea jopa kymmeniä tuhansia päivittäisiä aterioita. Se, mistä ainesosista ateria koostuu, on iso kysymys Suomen maataloudelle ja ruokateollisuudelle.

Porin SuomiAreenassa MTK:n ja Fazer Food Servicesin paneeli painotti lähiruokaa hankinnoissa (MT 19.7.). Paneeli toki koostui lähiruuan ystävistä. Tuottajien haaste onkin saada kunta- ja maakuntapäättäjät puolelleen. Lähes aina oman maakunnan ruoka on järkevin ratkaisu. Siitä poikkeaminen ei yleensä johdu päättäjien tahdosta, vaan tiedon puutteesta. Kiireisin kohde tiedolle ovat suuret kaupungit.

Kiireisin kohde tiedolle lähiruuan eduista ovat suuret kaupungit.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Itä-Savossa suurimmat sote-kustannukset asukasta kohden, Uudellamaalla pienimmät

Ministeri kävi opettamassa

Maanviljelijät ja maidon­tuottajat kunniapaikalleen