Pääkirjoitus

Liike muuttuu puolueeksi

Liike Nyt kertoi maanantaina saaneensa kasaan puolueen perustamiseen tarvittavat 5 000 kannattajakorttia. Uudella puolueella on jo valmiiksi kansanedustaja. Liikkeen perustaja Harry Harkimo meni kevään vaaleissa läpi Uudeltamaalta yli 12 000 äänellä. Hän lienee vahva ehdokas myös puolueensa puheenjohtajaksi.

Kokoomuksesta eronnut Harkimo arvosteli sekä vanhaa puoluettaan että poliittista järjestelmää siitä, että päätökset tekee pieni sisäpiiri. Liike onkin ulkoistanut päätösvallan "Nettiparlamentilleen". Liike Nyt on kiinnostava demokratiakokeilu, vaikka sekä Harkimo että liikkeen toinen puuhamies Mikael Jungner (ex-sd.) tunnetaan enemmän omista mielipiteistään kuin muiden kuuntelemisesta.

Liike Nyt on kiinnostava demokratiakokeilu, vaikka sekä Harkimo että liikkeen toinen puuhamies Mikael Jungner (ex-sd.) tunnetaan enemmän omista mielipiteistään kuin muiden kuuntelemisesta.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT:n kysely: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Vihankylvö uhkaa parasta demokratiaa

Kokoomus on joutunut yllättäen koulukiusaajan rooliin - "erityisesti pöllytetään ministeri Kiurua, kun tämä ei kolmessa kuukaudessa saanut aikaan 0,7 hoitajamitoitusta