Meijereiden turha nokkapokka - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Pääkirjoitus

Meijereiden turha nokkapokka

Valio ja Juustoportti ovat ajautuneet kiistaan tuotteittensa markkinointinimestä. Juustoportti otti jo vuosia sitten käyttöönsä käsitteen "vapaan lehmän maito". Valio seurasi viikko sitten ja alkoi erotella pihattonavetoista tulevan maitonsa samalla nimikkeellä. Juustoportti näpäytti lehtimainoksella: "Naapurikin vapautti hieman lehmiä".

Meijerit haluavat vapaaseen lehmään viittaamalla vakuuttaa eläinten hyvinvoinnista kiinnostunutta kuluttajaa, vaikka navettamalli sinänsä ei tätä ratkaise. Juustoportille pisteet edelläkävijyydestä, mutta yksinoikeutta markkinanimeen se tuskin tarjoaa. Meijereiden pitäisi turhan nokkapokan sijaan sopia ja viestiä avoimesti, mitä lehmän vapaus tarkoittaa. Kiistely ei kuluttajaa vakuuta.

Meijereiden pitäisi sopia ja viestiä avoimesti, mitä lehmän vapaus tarkoittaa. Kiistely ei kuluttajaa vakuuta.
Lue lisää

EU-komissio täräyttää maataloudelle suuria tavoitteita: kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden käyttöä leikataan ja antibioottien myyntiä vähennetään kovalla kädellä

Emolehmätila harppaa uuteen mittakaavaan – Antti Herrala tiivistää kasvukauden alun tunnelmat: "Jännittävä tilanne"

Lukijalta: "Haaveilen koiran ottamisesta lemmikiksi – voinkohan itse vaikuttaa lemmikkini elämänlaatuun ravinnon ja hoidon keinoin?"

Lidlin monien tuotteiden pakkaukset muistuttavat erehdyttävästi kilpailijoiden tunnettujen tuotteiden pakkauksia – näin kauppajätti kommentoi asiaa