Lehmät kävivät kaupungissa - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Pääkirjoitus

Lehmät kävivät kaupungissa

MTK:n ja SLC:n maaseutunuoret sekä viikkiläisten yliopisto-opiskelijoiden Akateeminen Karjakerho toivat tiistaina lehmiä helsinkiläisten ihmeteltäviksi. Vastaava tuottajaväen tempaus nähtiin myös Jyväskylässä. Lehmien avulla haluttiin huomiota sille, millaisen tien ruoka tilalta kuluttajalle kulkee. Se tieto tuntuu monelta kadonneen.

Tempauksen taustalla oli Helsingin yliopiston opiskelijoiden ravintolaketju Unicafen päätös luopua tarjoiluissaan naudanlihasta. Ristiriitoja opiskelijoissakin herättänyt päätös sai vahvan poliittisen ulottuvuuden. Politiikka kuuluu osaltaan ruokalautaselle, mutta päätöksiin tarvitaan enemmän tietoa kuin tunteita. Siksi on tärkeää, että lehmät kävivät kaupungissa.

Lue lisää

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"

Puolet viljelijöistä tyytyväisiä MTK:n edunvalvontaan koronakriisissä – "Hajautettu yhteiskuntarakenne on osoittanut vahvuutensa, mutta yksikään puolue ei nosta sitä esille, ei edes keskusta"

Edunvalvonta on vaikea laji

Hallitus kannattaa EU:n 30 prosentin suojelutavoitetta