Ihalaiselta keskeinen huomio - Pääkirjoitus - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Pääkirjoitus

Ihalaiselta keskeinen huomio

Entinen työministeri ja SAK:n puheenjohtaja, ministeri Lauri Ihalainen (sd.) esiintyi maanantai-iltana Ylen A-studiossa (Yle 25.11.). Ihalainen oli mukana postilakkoa sovitelleessa "viisaiden ryhmässä". Ryhmä ei onnistunut postilakkoa ratkaisemaan, mutta koko tapaus sai pitkäaikaisen ja arvostetun vaikuttajan mietteliääksi.

Ihalainen epäili, että Suomessa on rapautumassa keskinäisen luottamuksen vahva kulttuuri, jossa voi olla eri mieltä ja hakea silti ratkaisuja. Hän kohdisti sanansa työmarkkinoille mutta osui samalla koko laajaan ilmiöön. Olkoon asia mikä hyvänsä, vastapuolet ja repivät kiistat löytyvät nopeasti. Ne eivät ratkaise ongelmia. Sopiminen ja luottaminen – niitä Suomi taas tarvitsisi.

Lue lisää

Talous herättää pelkoa ja uskoa

Bayer pääsemässä sovitteluratkaisuun glyfosaatista – yhtiö tiettävästi valmis maksamaan 7–9 miljardia euroa syöpävaarasta kanteen nostaneille

"Huomenlahja" tarpeeseen

Lauri Ihalainen varoittaa EU-vastaisuuden noususta koronakriisin varjolla – "On Suomelle tuhoisaa, jos Eurooppa-politiikassa ruvetaan käpertymään kansallisesti sisäänpäin"