Pääkirjoitus

Haasteellinen johdettava

Tuottajien ruokafirmassa johtajaa mitataan myös tuottajahinnalla.

Vuorineuvos Simo Palokangas julkisti torstaina kirjan viljelijöiden ruokafirmojen johtamisesta. Tässä lajissa Palokangas kuuluu Suomen kokeneimpiin. Tuottajien ruokatalojen painiessa vaikeuksissaan kirja on hyvin ajankohtainen. Missä kulkevat yrityksen ja sen omistajien etujen rajat? Voiko niissä olla eroa, ja ovatko ne yhdistettävissä?

Tuottajien omistamien yritysten – etenkin osuuskuntien – erityispiirre on, että yrityksen odotetaan maksavan omistajien myymästä raaka-aineesta mahdollisimman kova hinta. Yrityksen menestyksen lisäksi johtajaa mitataan myös tuottajahinnalla. Tätä ristiriitaa puidaan nyt monessa yrityksessä. Siinä punnitaan johtajan lisäksi myös omistajan osaaminen.

Lue lisää

"Hyvä ja kannatettava avaus", MTK iloitsee Valion biokaasuhankkeesta

Biokaasulla hybridivaikutus

Valio vetää mehuerän takaisin – tarkista parasta ennen -päiväys purkista

ST1 ja Valio perustavat yrityksen tekemään lannasta polttoainetta – jakelu hoidetaan ST1:n raskaan liikenteen tankkauspisteistä