Vieraskolumnit

Semmoista ei voi edes kuvitella, jota ei olisi korpivaruskunnissa harjoiteltu

Koronaepidemia aiheuttaa ymmärrettävää huolta kansalaisissa. Osa on yrittänyt paeta pohjoiseen kehä kolmosen taakse, vaikka Mikko Kärnä (kesk.) jo vaati maakuntien rajoille piikkilankaa, miinakenttiä ja äreitä mäyräkoiria.

Minäkin piipahdin pohjoisessa. Lähdin viikko sitten lauantaina, ja kun valmiuslait otettiin naftaliinista seuraavalla viikolla, mainitsin asiasta kämpän nuotiopaikalla päivystävälle kuukkelille.

Jätkän onnenlintu oli sitä mieltä, että voin jatkaa lomani erämaassa loppuun, kunhan en käy kahta kilometriä lähempänä Hukka-Kustun kotitilaa, joka tosin on ollut autiona siitä lähtien, kun perikunta lähti 1960-luvulla Ruotsiin Maraboulle suklaata lapioimaan.

Paluumatkalla viime lauantaina kieltämättä vastaan solui suksiboksiautoja tasaisena virtana. Ilmeet olivat vakavat, mutta päättäväiset: perille ennen monotansseja!

Yleisen huolen siis ymmärtää, mutta ehkä se on ylimitoitettua. Maata hallitsee politiikan, hallinnon, talouselämän ja median kärkipaikoilla henkilöt, jotka melkein kaikki ovat käyneet kriisiaikoihin valmentavan valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Semmoista tilannetta ei tässä tasavallassa voi edes kuvitella, jota ei olisi korpivaruskunnissa järjestetyissä internaateissa harjoiteltu.

Kun suuri joukko tasavallan terävintä kärkeä kokoontuu yhteen, generoituu valtavasti synergistä innovaatioenergiaa ja aivomyrskytään luovia ratkaisuja.

Kukapa olisi ajatellut, että pelastushelikopterin voi talvioloissa opastaa oikeaan osoitteeseen tekemällä saunan taakse hankeen nakuenkeleitä. Kurssin 153 (Millenium) naisoletetut (entiset tytöt) sen kuitenkin Vekaranjärvellä keksivät. Tiedän tämän, koska poikkesimme kurssin miesoletettujen (entiset pojat) kanssa maastomerkkejä katsomassa, kun seuraavana päivänä hiihdimme sissiharjoitukseen upseerikerhon baariin.

Kurssilla simuloitiin erilaisia uhkakuvia, joihin sitten yritettiin keksiä nitistämiskeinoja. Kun maahantunkeutujan tankit olivat jo Kulosaaren sillalla matkalla kohti Helsingin keskustaa, joku ehdotti viimeisenä keinona, että viholliselle haettaisiin kansainvälisoikeudellisesti pitävä lähestymiskielto käräjäoikeudesta.

Koulutuspäivä alkoi aina vitsillä, jonka jokainen kurssilainen joutui vuorollaan esittämään. Minulle oli henkilökohtaisesti suuri yllätys, että kollektiivisen muistimme nurkissa lojuu niin paljon huonoja kaskuja.

Hallituksen infoissa ei ole vielä kuultu yhtään vitsiä.

Kun se jossakin vaiheessa ilmoille lipsahtaa, tiedämme, että pahin taitaa olla ohitse.

Kirjoittaja on politiikan toimittaja.

Jätkän onnenlintu oli sitä mieltä, että voin jatkaa lomani erämaassa loppuun.

Lue lisää