Vieraskolumnit

Nuo ihanat naiset

Pekka Alarotu
Vieraskolumnit 04.11.2017

Jokaisessa puolueessa on edustajia, jotka saavat torkkujan havahtumaan.

Useimmiten äänestän vaaleissa naista. Edustajatoimessaan he ovat yleensä tunnollisia, jos kohta kaikissa sukupuolissa pöyhistelee ärsyttäviä tyhjän­jauhajia.

Syntymälahjaksi olen saanut kiusallisen kyvyn vaipua omiin ajatuksiini heti small talkin startatessa. Mutta jokaisessa puolueessa on edustajia, jotka saavat passipaikallaan torkkujan havahtumaan.

Esimerkiksi Anna Kontulan (vas.) esiintymisiin kannattaa herätä. Sieltä löytyy aina luovaa ydintä, vaikka johtopäätöksiin ei yhtyisikään.

Ensimmäisen kauden Satu Taavitsainen (sd.) ei ole faktoissa turhan tarkka. Terävää sanaa ja rehellistä asennetta löytyy lörpötteleville vanhemmille puoluesisarille malliksi.

Tuija Braxin siirtyminen siviiliin jätti vihreiden riveihin toistaiseksi täyttämättömän reaalisuusaukon.

Pirkko Mattilan (sin.) asiapitoisuutta olen ihaillut alusta asti. Kympin tyttö ei suotta ole ministerinä.

Arja Juvonen (ps.) keskittyy talossa ainoana vanhusasiaan. Siinä puolueessa osataan siis muutakin kuin lietsoa muukalaisvihaa ja solvata sinisiä kaikista maailman ongelmista.

Anne Kalmari (kesk.) on vuosia tuonut hallitusti esille maatalouden moninaisia ongelmia. Ansaitusti hän on vihdoin valiokunnan puheenjohtaja.

Sari Essayah (kd.) osaa harvinaisen taitavasti kääriä joka asian houkuttelevaan pakettiin, jossa on tarttumapintaa parempaan.

Jaana Pelkosen (kok.) viihdejuontajan tausta herätti suuria epäilyksiä, mutta kun edustaja salissa esittää selkeästi ja hyvin jäsennellysti asiansa, mitä muuta häneltä voi vaatia. Toivottavasti puolueen määräävät herrat testaavat häntä vaativammissakin tehtävissä.

Eva Biaudet (rkp) on salin kirkkain radikaali­liberaali. Aina kannattaa herätä kuuntelemaan, mitä sieltä tulee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit