MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Vieraskolumnit

Likaisten temppujen osaston välivaalit

Ovatko poliittiset pöytätavat äkisti siistiytyneet?

Hiljaista on bittiavaruudessa. Oletko havainnut merkkejä Venäjän sekaantumisesta Suomen presidentinvaaliin? Trollausta, valeuutisia tai muuta tarkoitushakuista propagandaa?

Hiljaista tuntuu olevan kotirintamallakin, vaikka Likaisten temppujen osastot ovat perinteisesti painaneet pitkää päivää presidentinvaaleissa. Ovatko poliittiset pöytätavat äkisti siistiytyneet vai onko ehdolla harvinaisen puhtoinen valikoima poliitikkoja?

Paavo Väyrynen on omasta mielestään ollut lähes kroonisesti ilkeämielisen mediapelin kohteena, mutta nyt Keminmaan velhokin on saanut olla kohtuullisen rauhassa. Vanhat synnit vehkeilystä KGB-kenraali Viktor Vladimirovin kanssa ja vihjailut lentoemäntien nipistelystä on kirnuttu moneen kertaan aikaisemmin. Ei niitä tarvitse joka vaalissa toistaa, vaikka Paavo onkin ehdolla joka vaalissa.

Matti Vanhanen on kiertänyt kenttää jo toista vuotta, eikä juuri kukaan ole kolistellut luurankoja hänen kaapissaan. Pääministerinä tuli sekaannuttua vaalirahaskandaaliin ja naisjututkin olivat lööppikamaa, mutta nyt on hiljaista kuin huopatossutehtaalla.

Nils Torvalds on saanut kuulla kommunistimenneisyydestään, mutta mies purki pommin ottamalla Naton kokardin. Lopputulos on plus miinus nolla.

Pekka Haaviston ja hänen miespuolisonsa taustat vatvottiin kuusi vuotta sitten jokaista yökerhokahakkaa myöten, joten siitäkään eivät poliittiset sabotöörit enää ole saaneet paukkuja uusiin hyökkäyksiin.

Sauli Niinistö on joutunut ehkä kovimman näykkimisen kohteeksi. Väyrynen on vyöryttänyt hänen niskaansa kohtuullisen syntitaakan, muun muassa eurojärjestelmään liittymisestä Paavon katsannon mukaan perustuslain vastaisesti.

Mutta somerintamalla jonkin verran on rapa roiskunut. Verkossa kiertää sitkeästi härskejä väitteitä Niinistön ja rouva Jenni Haukion yksityisestä menneisyydestä. Ainakin kerran väitteet ovat pulpahtaneet myös valtakunnalliseen mediaan, kun Radio Suomen Ajantasassa viime viikon maanantaiaamuna yksi soittaja nosti ne esiin ennen kuin puhelinyhteys suoraan lähetykseen katkaistiin.

Tiettävästi poliisi on yrittänyt jäljittää Niinistöä mustamaalavien väitteiden sylttytehdasta ja ainakin yksi henkilö on ollut kuultavana. Liikkeellä näyttäisi olevan hevosmiesten tietotoimisto, jolla on yhteyksiä perussuomalaisia lähellä hengailevaan leijonariipusjengiin.

Jos joku tilille saadaan, eiköhän tuo älyä vedota sananvapauteen. Sen teeman on persujen presidenttiehdokas Laura Huhtasaarikin sopivasti nostanut yhdeksi kampanjansa pääaiheeksi.

Lue lisää

Ulkoministerit eivät sopineet uusista pakotteista Venäjälle – EU tuomitsee viikonlopun pidätykset

Ulkoministeri Haavisto matkustaa Afrikan sarveen EU:n korkean edustajan pyynnöstä

Suomelle töitä sovittelijan roolissa

Seiska: Ulkoministeri Pekka Haaviston liikennekäyttäytyminen esitutkintaan