Vieraskolumnit

Vastenmielisiä tyyppejä

Pekka Ervasti
Vieraskolumnit 14.02.2018

Torirahvas pisti Vartiaiselle buun kurkkuun.

Vaikka on ystävänpäivä, niin joistakin tyypeistä ei vain kerta kaikkiaan voi pitää.

Otetaan nyt vaikka Väyrysen Pate. Sietämätön häirikkö! Aina tunkemassa itseään tehtävään kuin tehtävään. Kuin demokratia olisi joku yleinen leikkipuisto. Jos puolue ei halua Paavoa presidenttiehdokkaaksi, niin eikö pitäs olla pulinat pois? Mutta ei! Aina se nousee kuin vieteriukko jostakin ja ääntä tulee kuin norjankajavasta.

Jos helvetti on olemassa, se on todennäköisesti kylmä ja kostea tyrmä, jossa pitää istua klenkkuvalla jakkaralla ja kuunnella rätisevästä kaiuttimesta tauotta Väyrysen puheita.

Ärsyttävintä Paavossa on tietysti, että jotkut sitä jopa äänestävät. Presidentinvaalissakin enemmän kuin kepun virallista, salonkikelpoista ehdokasta Matti Vanhasta. Onko nyt hyvä mieli, Paavo?

Sitten on toinen politiikan komeljanttari, tämä Juhana Vartiainen (ex-sd., nyk. kok.). Herranjestas sentään! Äijä tunkee mielenosoitukseen, jossa vastustetaan työttömyysturvan aktiivimallia – ja mitä tekee meidän Juhana? Hän kannattaa työttömyysturvan aktiivimallia! Siis sitä, että työttömän pitäisi etsiä töitä. Jos ei etsi, niin työttömyyskorvauksesta nirhaistaan viisi pinnaa.

Mutta pistipä torirahvas Vartiaiselle buun kurkkuun. Buuauskonsertti äityi sellaisiin desibeleihin, että jopa SAK:n kellokkaat yrittivät mölyä hillitä. Mutta on helpompi kutoa keitetystä spagetista pannulappu kuin hiljentää itkupotkuraivarin saanut demarien eduskuntavaalikampanjan avaus.

Eduskunta ehkä perustuslain mukaan säätää lait, mutta kyllä nähtiin torilla, että eivätpä sitä muut kannattaneet kuin tämä Vartiainen. Eihän semmoinen mikään laki voi olla.

Vartiainen kuulemma tykkää ottaa päivätorkkuja kesken työpäivän ja hiihdellä kotioloissa ilkosillaan.

Jos nuo touhut on sen vahvinta ydinosaamisaluetta, niin miksi se ei keskity niihin?

Sitten on vielä yksi riiviö, tämä Peter Vesterbacka. Äijä ei tyydy siihen, että viralliset tahot suunnittelisivat omaan tahtiin tunnelia Tallinnaan. Ihan videopelipohjalta pitää yrittää vetää välistä ja kiirehtiä samanlaista hanketta mutta enimmäkseen kiinalaisella rahoituksella. Herranjestas, kiinalaisetko päästettäisiin kaivelemaan maata Suomen ja Viron alta? Kohta on sivutunneli suoraan Pekingiin.

Pannaanpa asiat oikeaan järjestykseen: Vesterbacka tienaa miljoonia Angry Birdseillä ja maksaa niistä miljoonia veroja valtiolle. Verovaroilla valtio sitten kirjoituttaa virkatyönä salaisia muistioita sitä vastaan, että Vesterbacka puuhailee tunneleita. Sovitaanko näin?

Kirjoittaja on politiikan toimittaja. velipekkaervasti@gmail.com @ErvastiPekka

Aiheeseen liittyvät artikkelit