Vieraskolumnit

Saunakestit

Hakkarainen on elvyttänyt vanhan loiskulttuurin.

Venäläinen lastenkirjailija Eduard Uspenski kuoli loppukesällä. Suomalaisissa muistosanoissa häntä luonnehdittiin neuvostobyrokratian verrattomaksi kriitikoksi.

Samaan aikaan on kritiikittömästi ylistetty suomalaisbyrokratiaa, joka estää kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) asumisen saunakamarissa Helsingin ydinkeskustassa.

Hakkaraisen mielestä kyseessä on paras kämppä, jossa hän koskaan on asunut. Byrokratian mielestä kyseessä on ihmisasunnoksi kelpaamaton varastotila.

Hakkarainen on elvyttänyt vanhan itäsuomalaisen loiskulttuurin. Vielä viime vuosisadalla yhteiskunnan alin kerros joutui majailemaan missä sattui.

Isotkin perheet saattoivat asua torppien saunoissa. Heitä kutsuttiin loisiksi, toisin paikoin saunakesteiksi.

Hakkarainen löysi kakkosasunnon edustaja- ja puoluetoverinsa Ville Vähämäen vuokraamista saunatiloista.

Moni kansalainen tuntee sympatiaa Hakkaraista kohtaan. Ainakin ne, joita byrokratia on estänyt muuttamasta kirjojaan talviasuttavalle vapaa-ajanasunnolle.

Asuntoministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on yrittänyt purkaa kohtuuttomimpia asumisen esteitä. Kiitokseksi oma eduskuntaryhmä yritti erottaa ministerin ja osin onnistui.

Hakkaraisen keplottelusta yltyi taas huuto kansanedustajien kulukorvauksen poistamisesta. Saisi maksaa vain tehtävien hoitoon liittyviä kuluja kuitteja vastaan.

Kansanedustajan tehtäviä vain ei ole laissa määritelty. Millä valtuuksilla tilitoimiston kamreeri päättäisi, että tuon maakuntaretkueen sai kahvittaa mutta tämän kirjallisen kyselyn taustojen selvittämisestä ei makseta?

Ääripopulistin mielestä kansanedustajan tehtävä on istua salissa kahdeksasta neljään, tuijottaa hievahtamatta salin koristeveistoksen kullattua takapuolta ja kuunnella tarkkaavaisesti Pia Viitasen (sd.), Hannu Hoskosen (kesk.), Timo Heinosen (kok.), Jari Myllykosken (vas.) ja Leena Meren (ps.) viidettä samansisältöistä puheenvuoroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Edustajatoverit tervehtivät Sampo Terhoa kuin tuonelasta palannutta sukulaista

Passipaikalla: Muskelit pullistelevat

Passipaikalla: Pako oikealta