Vieraskolumnit

Hengähdyspaikka: Onko kirkkosi sinulle rakas?

Minna Kettunen: Jos kotikirkkosi on sinulle yhtään tärkeä tai rahtusenkaan rakas, käy sunnuntaina äänestämässä seura­kuntavaaleissa.

Kiihtelysvaaran kammottavasta kirkkopalosta on koitunut hyvääkin. On saatu kuulla ja lukea, miten tärkeä ja rakas kirkko oli kiihtelysvaaralaisille ja mitä kaikkea siihen liittyi. Palavasta kirkosta ehtoollis­välineet ja alttaritaulun pelastanut seurakunta­mestari Jouni Heiskanen sai osan, jota hän tuskin koskaan kuvitteli tai toivoi. Hänestä tuli kirkon sankari.

Kun tuo suomalaisen miehen parhaiden piirteiden edustaja arveli tv-uutisissa, että kookkaan ja painavan alttaritaulun kantamisessa lienee ollut apuna pari enkeliä, minulta tuli itku. Koin vahvasti, että näin Jumala käytti pahaa tapahtumaa oman hyvän tahtonsa toteuttamiseen. Hän teki jäyhän pohjoiskarjalaisen miehen todistajaksi uskosta ­Jumalaan ja Hänen enkeleihinsä.

Kiihtelysvaaralaisten rakkaus kirkkoa kohtaan on koskettanut. Tekee mieli sanoa muille kuin kiihtelysvaaralaisille: Aatteleppa omalle kohalle! Miltä sinusta tuntuisi, jos koti­kirkkosi tuhoutuisi?

Jos kotikirkkosi on sinulle yhtään tärkeä tai rahtusenkaan rakas, käy sunnuntaina äänestämässä seura­kuntavaaleissa. Vaaleissa valittavat luottamus­henkilöt päättävät muun muassa kotikirkkosi yllä­pidon, kunnostuksen ja käytön kysymyksistä.

Lisäksi he vaikuttavat monin tavoin seurakunnan toimintaan, päättävät käytännön avusta diakonia­työn johtokunnissa, valitsevat seurakunnan työn­tekijöitä, innostavat lähetystyöhön, pohtivat kiinteistökauppoja ja hautausmaiden puiden harvennusta, kuuntelevat huolia ja murheita, avustavat jumalanpalveluksissa sekä istuvat kokouksissa.

Vähän ennen tuskallista teloitustaan Jeesus kysyi opetuslapseltaan Pietarilta, rakastiko hän Jeesusta. Kysymys toistui kolme kertaa, ja viimeisellä kerralla Pietari jo tuskastui ja tuli murheelliseksi. Kyllä kyllä, tiesihän Jeesus, että hän oli Pietarille rakas.

Lue lisää

Kasvihuoneen opettavainen työmaa – "Aika on purkaa ja aika rakentaa"

Tapaturma antoi perspektiiviä – kiireisessäkin yhteiskunnassa täytyy olla tilaa ja aikaa kyynärsauvoilla konkkaaville

Jeesus on usein kuvassa äitinsä ja mummunsa kanssa – mutta olihan hänellä isoisäkin

Euroviisut on kaikenlaisten ihmisten juhla: Ukrainalaisen mummon, kreikkalaisen kaunottaren, israelilaisen transgender-miehen – ja ehdottomasti oululaisen rokkibändin