Vieraskolumnit

Miljoona virkaa: Voisitko rakastaa minua?

Sari Hyvärinen: "Ei keho voinut hyvin niinkään, naureskelun kohteena."

Muistan olleeni vielä ekaluokkalaisena tyytyväinen vahvaan kehooni. Sitten jotain muuttui. En ensin tiedostanut pyöristymistäni mutta luokkatoverit toivat sen tarmokkaasti ilmi. Läski! Pakkohan sen on olla totta, kun he niin sanovat.

Itseinhoa. Makkaroiden puristelua. Säkkimäisiä vaatteita, joissa näytin ihan varmasti Barbabapalta. Ja sitten tiukkaa itsekuria, armotonta treeniä ja nälkäkuureja. Johan tuli laihaa. Vähän liiankin laihaa. Ja vielä olisi pitänyt saada laihemmaksi. Koska Leviksen vyötärön tuumat eivät täsmänneet sen ihan erimallisen luokan sorjimman tytön lukemiin.

Iän myötä palasin yhä lepsummaksi kehoani kohtaan. Naureskelin ystävieni kanssa ikälisille ja lapsilisille, joita vaakaan kertyi. Armottomuudelle ei ollut aikaa eikä paikkaa. Mutta ei se keho voinut hyvin niinkään, naureskelun kohteena.

Terveelliset ruokatottumukset. Vihersmoothiet. Kuinka monta litraa päivässä voi juoda vettä? Ja kuinka monta kertaa sen vuoksi pitää ravata vessassa? Mikä jooga hoitaa kehon venyvyyttä parhaiten? Win Hof -tekniikka auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja asennetta. Ja näin sitten hengitetään.

Kunnes kohtasin jälleen yhden mielenkiintoisen menetelmän. Siinä juteltiin keholle. Kuului kertoa, mitä kaikkea oli tehnyt kehon hyväksi ja kysyä suoraan keholta, mitä se kaipasi. Ajattelin, että vastauksena olisi ehkä enemmän proteiineja. Tai pidemmät yöunet, kun edellisenä yönä olin mennyt myöhemmin nukkumaan.

Kehoni vastasi: voisitko rakastaa minua hiukan enemmän?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aarre: Mustaherukkaa on käytetty rohtona jo 1600-luvulla – voit popsia siitä sekä lehdet että marjat

Nuorten oireilusta vastuu on aikuisilla

Elämän pienistä, suurista iloista