Vieraskolumnit

Miljoona virkaa: Miniatyyriversio lähilomasta

Eveliina Kutila: Kahvilavierailut piristävät arkea ja saavat näkemään kotikaupungin uudesta näkökulmasta.

Tunnustan olevani kahvilaluuhaajaa. Olen aina valmis kahvilla istuskeluun, mielellään seurassa, mutta nautin siitä myös itsekseni, kun voi uppoutua omiin ajatuksiinsa tai kirjaan.

On ihana istua hyvässä seurassa vaihtamassa kuulumisia kahvikupposen äärellä somassa ympäristössä. Ulkomailla parasta on, kun sattumalta löytää persoonallisen cafén, jossa voi istua pitkäänkin seuraamassa elämää ympärillä.

Jos kollega kutsuu kahvilapalaveriin, olen innoissani. Vaihtelu virkistää ja poikkeava ympäristö inspiroi ihan eri ihan tavalla kuin kokoushuone toimistolla. Kotiäitivuosina lähdin toisinaan lapsen kanssa kahvilaan välipalalle ihan vain siksi, ettei itse tarvinnut tiskata ja siivota jälkiään.

Somat tai muuten persoonalliset paikat vetävät minua erityisesti puoleensa, mutta hätätapauksessa luuhailuun kelpaa ketjukahvilakin. Näköala tai seura siinä tapauksessa paikkaa omaperäisyyden puutetta.

Minulla on omat suosikkini pääkaupunkimme keskustassa, mutta ystäväporukkamme tapaamisia varten yritämme keksiä uusia paikkoja kokeiltavaksi. Jokaiselle tapaamiselle mietimme kahvilan, jossa emme ole käyneet aiemmin. Apuna uusien etsinnässä on usein Tripadvisor, jota selatessa tulee vähän turistina kotikaupungissa -olo.

Ja mitä helmiä kohdalle onkaan osunut: ihania, usein pieniä kahviloita eri puolilla kaupunkia. Usein päädymme sellaiseen kaupunginosaan, jossa ei muuten juuri koskaan tule käytyä. Tai paikkaan, joka vaatii vain pienen poikkeaman omalta arkireitiltä.

Samalla näkee Helsinkiä uudesta näkökulmasta ja oppii uutta lähialueistaan. Kahvilavierailu on kuin trendikkään staycation-loman miniatyyriversio, sillä kotiin palaa uudesta ympäristöstä virkistyneenä.

Kirjoittaja on MLL:n tiedottaja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juuson leivontapajayritys on toiminut jo neljä vuotta

Kahvilayrittäjä toi appelsiinimehukoneen matkalaukkuihin pakattuna Portugalista – pikkukunnan kahvila on motoristien keidas

Miljoona virkaa: Horisonttia kohti