Vieraskolumnit

Miljoona virkaa: Robottileikkuri kruunaa puutarhahaaveet

Sari Hyvärinen: Yritän kääntää ajatuksiani myönteisemmiksi. Tässähän kasvaa kunto samalla! Näen konkreettisesti kätteni työn jäljen!

On taas se aika vuodesta, kun voikukat muuttavat pihamme keltaiseksi ja vuorokausi ruohonleikkuun jälkeen heinikko yltää jälleen polveen. Haaveeni brittiläisen puutarhan samettisesta nurmikentästä ei voisi olla kovin paljon kauempana silmieni alla rehottavasta realismista. On tullut aika kaivaa ruohonleikkuri esiin.

Yritän kääntää ajatuksiani myönteisemmiksi. Tässähän kasvaa kunto samalla! Näen konkreettisesti kätteni työn jäljen! Näytän lapsille esimerkkiä siitä, kuinka nainenkin voi ja pystyy!

Sitten lopulta, monen tunnin korviasärkevän metelin, noin tuhannen hyttysenpiston ja useamman ampiaisen hyökkäysyrityksen jälkeen, hikisenä ja kädet edelleen ohjausaisan tärinästä resonoiden ja vapisten istahdan alas. Ja haaveilen jälleen.

Tällä kertaa pihamme brittiläistyyppisen, tasaisen ja kauniinvihreän nurmipeitteen kulmasta huristaisi elegantin rauhallisesti esiin robottileikkuri, tarkemmin sanottuna Husqvarna Automower 435X AWD.

Ei sillä että olisin vaihtoehtoja kaivellut, tuli vain sattumalta mieleen. Pieni kaunis hurina taustalla kertoisi unelmani täyttymisestä samaan aikaan kun itse siemailisin aamukahviani nousevan auringon säteiden kullatessa pihapuiden latvat.

Purskautan aamukahvit nenästäni, kun selaileva sormeni osuu haaveilemani robottipalvelijan hintatietoihin. Käännän katseeni alistuneesti ruohonleikkuriini. Onhan siinä sentään kelpo moottori vaikka terä vääntyikin viime syksynä töräytettyäni sillä kiveen. Joko se tai viikate.

Kirjoittaja on yrittäjä, joka toisinaan yrittää ohjailla luonnon kasvuvoimaa.

Lue lisää