POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Vieraskolumnit

Tilit tasan

Passipaikalla kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Sodan aikana Suomi luovutti kahdeksan juutalaista Hitlerin kaasukammioihin. Nyt Suomi ilmoittaa pelastavansa kahdeksan pakolaista Välimeren aaltojen kidasta. Inhimillisyystaseen tilit ovat tasan.

Sisäministeri Toivo Horelli (kok.) uskoi silloin Suomen muuttaneen linjaansa juutalaiskysymyksessä. Horellin poliittinen ura päättyi siihen.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo hallituksen pakolaislinjan muuttuneen. Suuret hallituspuolueet ovat toista mieltä. Vihreiden välistäveto jää tuskin ainoaksi.

Kokoomuksen kansanedustajat Juhana Vartiainen ja Elina Lepomäki joutuivat Paavo Väyrysen (kesk.) kuuluisan kysymyksen eteen: Voiko raskaan pettymyksen tuottamiin psyykkisiin komplikaatioihin kuolla?

Kokoomusjohtaja Alexander Stubb pestasi parivaljakon muotoilemaan hallituksen talouspolitiikkaa. Sitten politiikkamme iloinen heinäsirkka unohti tutkijarengit kammioihinsa.

Vielä pahemmin kävi tänä keväänä. Parivaljakon talousopeilla kokoomus ei päässyt edes hallitusneuvotteluihin.

Lepomäki on eduskunnassa nykyhallituksen myrkyllisin kriitikko: Työmarkkinajohtajat sopivat korpimajoissa yhä uudelleen, että mitään ei muuteta. Keskusta vie porukkaa kuin maitotyttö lypsylle. Yliopistojen sijaan pääomitetaan Makeraa.

Sami Savio (ps.) ihmetteli, miksi hallitus paisuttaa lisäbudjetissa miljoonilla Kelan hallintoa, vaikka nostaa piti eläkkeitä. Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) ilmoitti, että rahat eivät mene hallintoon vaan tietojärjestelmiin, koska nykyiset eivät riitä.

Iris Suomela (vihr.) jatkoi, että Kela pyrkii turvaamaan ihmisten perusoikeudet edellisen hallituksen leikkausten jäljiltä.

Oppositio halveksii huutokaupalla demarijohtaja Antti Rinteen vappusatasen kertymistä. Päivi Räsäsen (kd.) mielestä tulossa on vain viisikymppiä. Sari Sarkomaa (kok.) uskoo pieneläkeläisten saavan vain kymppejä.

Voiko raskaan pettymyksen tuottamiin psyykkisiin komplikaatioihin kuolla?
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Edellisen kerran lehmä oli Suomen vaarallisin petoeläin 1960-luvun lopulla- "Vasen oli silloin valttia ja nykyisin uhkana on stadinvihreä"

Uudet parit kehiin – syntyykö kiistoja vai löytyykö yhteispeli?

Kokoomus on joutunut yllättäen koulukiusaajan rooliin - "erityisesti pöllytetään ministeri Kiurua, kun tämä ei kolmessa kuukaudessa saanut aikaan 0,7 hoitajamitoitusta