Hengähdyspaikka: Säämuistot tuovat luottamusta maan ja taivaan Luojaan - Vieraskolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Vieraskolumnit

Hengähdyspaikka: Säämuistot tuovat luottamusta maan ja taivaan Luojaan

Nimi: "xxx"

Tunnettu virren säe ”Hän säät ja ilmat säätää” on saanut aikanamme uuden sävyn. Säätääkö Luoja vieläkin, kun ihmisen toiminnan vaikutus ilmastoon on vallannut puheenaiheet ja ohjaa taloudellista toimintaa?

Itselläni on mielessä kaksi kokemusta, joissa on tuntunut vahvasti taivaallisen säiden säätäjän läsnäolo.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettiin perinteistä kristillistä kesätapahtumaamme, herättäjäjuhlia, Nivalassa. Juhlilla tuli monin tavoin esille paikkakunnan vahva maanviljelyn perinne ja nykyisyys. Vain muutamaa päivää aiemmin sääennusteet lupasivat viikonlopuksi Nivalaan kovia sateita, mutta herättäjäjuhlat saatiin viettää lähes kokonaan mitä parhaimmassa puolipilvisessä poutasäässä.

Sunnuntaiaamuna juhlaväki kokoontui pellolle avaran taivaan alle ehtoollisjumalanpalvelukseen eli messuun. Sen alkaessa taivaanrantaan alkoi kasaantua uhkaavia pilviä. Kun ehtoollisenvietto oli alkamassa, kuultiin, että kilometrin päässä satoi rankasti. Silti tuhannet ehtoollisvieraat saivat nauttia armon aterian elämänsä voimaksi ilman sateensuojia. Aurinko ei porottanut kuumasti, vaan pilkahteli lempeästi pilvenreunasta.

Kesällä 1996 Lapinlahdella muisteltiin voimakkaita hengellisiä herätyksiä, joita paikkakunnalla oli koettu 200 vuotta aiemmin. Yhden viikonlopun aikana aihetta käsiteltiin monin tavoin useissa tilaisuuksissa. Jo suunnitteluvaiheessa juhlaviikonloppu sai nimekseen Telppäsniityn tuulet.

Kun Telppäsniitylle kokoonnuttiin ensimmäiseen tapahtumaan, aattoseuroihin, oli aurinkoinen sää. Niitylle kävellessämme Onkiveden takana jymötti kuitenkin omituisen muotoinen pilvi. Samalla hetkellä kun ensimmäinen virsi virisi, alkoi puhaltaa voimakas tuuli. Sitä kesti ensimmäisen puheenkin ajan. Sitten taivas aukeni. Seuraväki istui niityllä suuressa suihkussa. Lopuksi kuulutettiin: ”Taivaan voimien lisäksi näissä seuroissa puhuivat…”

Uskoo, ken haluaa. Minulle nämä muistot tuovat luottamusta maan ja taivaan Luojaan.

minna.kettunen@vaarninpappila.fi

Vakaumuksellisella kolumnipaikalla vuorottelevat
seurakuntapastori Salla Autere, vankilapastori Miika
Hynninen, piispa Kaarlo Kalliala, kirjailija Minna Kettunen ja lähetystyöntekijä Anni Takko.

Minulle nämä muistot tuovat luottamusta maan ja taivaan Luojaan.
Lue lisää

Jokainen ihmiselämä on mittaamattoman arvokas, oli kyse muslimista tai kristitystä

Hengähdyspaikka: Kuopus ihasteli haltioituneena pajukkoa – ja siitä asenteesta voisi ottaa oppia

Ilmastonmuutosta tai luontokatoa ei ole peruutettu

Retkelle lähimpään metsään!